Grafisch ontwerpburo – Van den Bos

visitekaartjes

Nieuwe stijl sinds 2020

Practise what you preach

Sinds de oprichting in 2007 hebben we niet stil gestaan. Grafisch ontwerp in de breedste zin is nog steeds waar het bij Van den Bos om draait maar het niveau is hoger, professioneler en daarmee meer onderscheidend.

We zijn trots op het werk dat we leveren en juist daarom houden we ook onze eigen bedrijfsuitstraling of corporate identity graag op peil.

Terug naar de basis

Mijn eerste bewuste kennismaking met sterke visuele uitingen vond ik als kleine jongen in de heraldiek. Wapenschilden van families, vorsten en edelen die door eenvoudige maar zeer sterke vlakverdelingen en contrasterende kleuren een enorme herkenbaarheid en kracht toekenden aan de drager. De kracht zit in de eenvoud oftewel ‘keep it simple!’ Vandaar de keuze voor veel geometrische vormen.

Mijn passie voor vormgeving en semiotiek heeft ertoe geleid dat er verschillende grafische uitdrukkingen in ons logo tot uiting komen. Een typogram: het gebruik van letters om visueel lading te geven aan een idee. Zonder structuur (tussen de tekens in het vierkant) en een eenduidige toepassing zal een visuele identiteit minder succesvol zijn. 

De bedrijfsnaam wordt vergezeld door een lettersymbool. Strikt gezien is iedere letter een symbool maar door de letter B van een krachtige ronde (oneindige) buitenlijn te voorzien ontstaat er een unieke vorm. Plots zorgt wat normaal wordt gezien als loze ruimte binnen een letter, de pons (de twee ogen) voor leesbaarheid en een helder beeldmerk.

Ten slotte symboliseert de schuine lijn naar rechtsboven vooruitgang en de scheiding tussen oud en nieuw. De nieuwe heldere kleur overvleugeld de donkere kleur, het oude. 

Bent u benieuwd hoe we voor uw onderneming het oude kunnen vervangen voor het nieuwe?

Bel 0174 768 003 of mail ons

Creatieve groet,
Willem van den Bos

visitekaartjes
van den bos
van den bos ontwerp logo
lookbooks
van den bos
ontwerp en reclame uitingen