Grafisch ontwerpburo – Van den Bos

id, print & web

Jubileumlogo's

Waarom een jubileumlogo?

Bestaat uw bedrijf 5, 10, 25 of zelfs 100 jaar? Maak uw jubileum zichtbaar aan (potentiële) klanten en relaties. U bent immers trots op uw bedrijf, de producten die u maakt of de service die u verleent!

Zijn er verschillende soorten jubileumlogo's?

Een jubileumlogo kan op verschillende manieren worden ingezet . Dit bepaald dan ook vaak de keuze voor het soort jubileumlogo. De mate van aandacht die het bedrijf wilt creëren rondom het jubileum bepaald met name de keuze voor een apart embleem of bijvoorbeeld een krans of vaantje met daarin ’25 jaar’.

Het straalt vertrouwen uit om te zien dat een bedrijf een goede historie kent. Dit kan ook met goede tekst en communicatie worden overgebracht. Beeld en tekst samen maakt het helemaal compleet.

Hieronder vindt u enkele door Van den Bos gemaakte jubileumlogo’s. Veel voorkomende soorten jubileumlogo’s worden behandeld.

jubileum logo van der slot transport

Jubileumembleem

Een embleem is in combinatie met het logo, maar ook los te gebruiken. Vaak lijkt deze op een stempel of medaille. Een belangrijke voorwaarde is wel dat deze herkenbaar (in de huisstijl) wordt vormgegeven, anders mist het de link met de bedrijfsuitstraling.

vdb jubileumlogo embleem2

Jubileum'vaantje'

Een jubileumvaantje  (of andere vorm) als tijdelijk onderdeel van het bedrijfslogo is bedoeld om toe te passen in combinatie met het logo. De vormgeving is vaak eenvoudig en goed leesbaar.

vdb jubileumlogo vaantje

Jubileumlogo of beeldmerk

Jubileumlogo of beeldmerk: een aparte versie van het logo welke tijdelijk door het bedrijf ingezet wordt. De verwijzing naar het jubileum is in dit geval niet los te koppelen van het logo. De grootste uitdaging hierin is om met respect voor het bestaande logo deze aan te passen zonder de herkenbaarheid aan te tasten.

vdb jubileumlogo
Video afspelen over jubileum logo a1 group
jubileum logo holland scherming
jubileum logo diverse

Heeft uw bedrijf ook een jubileum te vieren?

Wat kost het ontwerpen van een jubileumlogo?

Dat hangt geheel af van de wensen en wat er nodig is met het oog op de communicatie: een subtiele toevoeging aan het logo, een apart embleem of een nieuw ontwerp van een jubileumlogo. Het is hierbij verstandig op voorhand te bedenken in welke mate het jubileum gecommuniceerd gaat worden. Doorgaans krijgt een 5-jarig jubileum minder aandacht dan bijvoorbeeld een 25-jarig jubileum. 

Soms is het jubileum een moment dat aangegrepen wordt om ook de huisstijl te herzien. In dat geval zal de presentatie en het nieuwe logo ansicht al zo vernieuwend zijn dat een apart jubileumlogo overbodig blijkt. Het jubileum wordt dan samen met het nieuwe logo gecommuniceerd. 

Het is goed om vooraf te weten wat er mogelijk is binnen een bepaald budget. Een eerste kennismaking kan verhelderend zijn en is uiteraard vrijblijvend.

Hoe blijft u in beeld bij klanten en relaties?

Het communiceren van een jubileum met een bijpassend logo kan een mooie kans zijn om weer in beeld te komen bij klanten en relaties. Dit kan laagdrempelig door een vermelding op de website, via social media of in een nieuwsbrief. Een geanimeerd logo is leuk en opvallend om te delen op social media of in een bedrijfsfilm. Maar als u wilt dat uw bedrijf langer in beeld blijft is het verspreiden van give aways (met bedrukking) een mooie aanvulling. 

Waar kan een (jubileum) logo op worden toegepast?

 • Website
 • Social media (ook als animatie)
 • Email handtekeningen
 • Bedrukte (of gegraveerde) pen
 • Bedrijfswagens
 • Luxe give aways (houten krat met wijn bijvoorbeeld)
 • Roll-up banners
 • Tafelhoezen, tafelvlaggetjes, ballonnen 
 • Vlaggen of banners
 • Notitieblokjes
 • Brochures en folders
 • Bidons, bekers of glazen
 • Gevelreclame (tijdelijk)
 • Verpakkingen of stickers
 • Kaarten/uitnodigingen
 • nog veel meer…

Bel, app of mail ons

Voor vragen, advies of een vrijblijvende kop koffie:

Vragen-of-advies-bel-app-of-mail-van-den-bos-ontwerp